Varför började jag träna från första början?

2015Får ofta frågan om hur jag lyckas hålla motivationen uppe för att träna så ofta som jag gör, mitt svar; det gör jag inte men jag vägrar bli den jag var för 3 år sen igen, dit ska jag bara inte tillbaka. Kommer inte nämna vikter i inlägget då det inte har med saken att göra och ingen ska känna sig utpekad.
Detta inlägg kommer som ni förstår handla om träning och motivation.
-Och låt mig börja med att säga att detta är inget jag någonsin delat med mig av då jag inte är stolt över hur jag var, snarare stolt över hur jag blivit, och inte lätt att publicera detta. Tro mig. 

Alla har svackor och tappar motivationen, så är det bara. Det gäller bara att ta sig upp även när ens inre skriker och klamrar sig fast i sängen med chipsen.

För 3 år sen så rörde jag inte på mig överhuvud taget. Jag kom hem från skolan, la mig vid TVn och åt skräp. Jag var garanterat överviktig, jag mådde dåligt psykiskt som fysiskt då både psykisk och fysisk hälsa självklart hänger ihop. Att vara överviktig som 12-13 åring är långt från bra.

Hur kom jag ifrån soffliggandet då? Min mamma och moster promenerade nästan varje dag, i riktigt högt tempo. När de promenerade låg jag på soffan. En vårdag fråga mamma om jag skulle med, mitt svar: "visst, om jag får cykla". Vi gick väl ca 5 km (på en skogsväg) för att sen vända. Då hände de "värsta" jag kunde tänka mig då, mamma bad mig gå 15 min.
Jag skäms, jag orkade inte, efter inte många minuter var jag minst 10 meter bakom och var totalt ursinnig och helt slut.

Det var då jag insåg att såhär kan det fan inte fortsätta, vill jag vara såhär? Vill jag få diabetes? Nej!!!
Jag började följa med på allt fler promenader efter den dagen, utan cykel.
Jag tog det i mitt tempo, att gå sakta var jobbigt men jag kämpade, promenaderna slutade efter bara nån månad i att jag och mamma sprang, inte långt eller snabbt men vi sprang, JAG sprang.
Vi fortsatte hela sommaren, nästan varje kväll var vi ute och sprang nån halvtimme. Konditionen blev allt bättre och jag gick ner ca 5 kg den sommaren.
Sen kom hösten och kylan, vad nu? Jag började med spinning, tyckte det var riktigt kul och höll kvar där i ca 8 månader. 4 dagar i veckan, 40 minuter och lite nyttig mat, det var det som behövdes. Jag minskade lite mer än10 kg av spinningen och fick mer muskler i benen. Tack vare viktminskningen blev hållningen bättre och jag vågade ta för mig mer.

 Mellan dessa bilder är det ca 2 år emellan, mycket skillnad om jag får säga det. Bilden till vänster är det gamla jag, den ohälsosamma Malin som jag inte är stolt över, till höger ser ni en betydligt häslosammare Malin som faktiskt kämpat.

Förra året i slutet av mars började jag på gym. Jag var inte säker i mig själv, var blyg och vågade knappt gå in, seriöst. Vad skulle folk tänka om mig var min stösta fråga. Jag var ny i gymvärlden, kunde inget och gjorde troligtvis fel 95% av tiden, men alla börjar någonstans och jag lärde mig ganska fort att alla är väldigt snälla och glada på gymmet och hjälp finns ju alltid om man behöver.

Kan väl med handen på hjärtat säga att jag är långt från nöjd med min kropp nu, men jag är inte där jag var för 3 år sen, jag är inte överviktig och mår inte psykiskt dåligt,jag är säkrare i mig själv, träningen var helt enkelt räddningen. Vill inte tänka på hur det hade vart idag om jag fortsatt som jag gjorde.
Hur vill jag ha kroppen då? Jag vill inte vara pinnsmal (inget illa menat till er som är smala), jag vill ha former och muskler, menar jag inte att jag ska va ett muskelberg men det ska synas att jag tränar, att ha bröst och rumpa skadar för mig inte liksom.

Så fort motivationen dimper för mig så tänker jag tillbaka på denhär tiden, hur jävla mycket jag kämpat för att vara där jag är nu. Är en påse chips varje helg värt det? Nej faktiskt inte, jag skippar hellre påsen och går till gymmet än trycka ner chipsen som jag ändå kommer må illa av sen. Och vill man nu ha något en fredagkväll, ta ett nyttigare alternativ, bara för att det är nyttigt behöver det inte vara äckligt.

Allt man kan göra är att tänka positivt, blicka framåt och även om ett pass på gymmet går skitdåligt idag betyder det inte att det går dåligt i morgon. I morgon är du laddad med ny energi och kan försöka igen, att försöka och iallafall kämpa och göra sitt bästa är ta mig fan bättre än att inte försöka alls, reslutat kommer inte på posten som en vän för länge sen sa, du får jobba för det.

Jag ska vara ärlig, vill du ändra din kropp måste du kämpa, när du faller måste du upp igen, det är jobbigt men i slutet är det värt de. Det är slut på gulligull och "jag börjar på måndag" ,tänk istället att nu jävlar är det dags för förändring. Kom bara ihåg att vikten inte är allt, när du styrketränar kommer du öka i muskelmassa och muskler väger mer än fett, lägg inte bara fokus på siffrorna på vågen, ta av dig kläderna och ta bilder av dig själv, skriv ner dina mått, och jämför varje månad, du kommer se skillnad. 

  Har lärt mig att träning inte är tråkigt, det är roligt, det gäller bara att hitta sin grej och att aldrig ge upp.Sanna Widman

http://sannawidman.blogg.se/

SVAR:
Åh tack så mycket !:) Jadå


elwina

❤️❤️❤️


Amanda

http://aperssons.for.me/

Otroligt inspirerande inlägg! kram :)


miningalinn

http://nouw.com/miningalinn

Så intressant å läsa, har själv haft problem med kroppsuppfattning och så. Kram!


Inez

http://izan.blogg.se

Så bra skrivet! Vilken kämpe du är!!! Kram<3


Åh, genom att läsa detta sprider du verkligen mycket positiv och stark kämpar känsla!! SUPER bra♡♡ Du verkar verkligen jätte duktig och stark och jag tycker att du ska fortsätta med detta!

Ha en fortsatt bra dag! Kramar!


Stina

http://ztinas.spotlife.se

Sv; tack så jättemycket, vad glad jag blir! :)


Thea

http://theasspace.blogg.se

Så jävla rätt! Jag blir så pepp när jag läser sådana här inlägg! Fortsätt kämpa!!


Felicia [16år & rullstolsbunden]

http://misswheelchair.blogg.se

Sv: Ja visst! Åh vad mysigt! :D


Ida Lindborg ♡

http://photobylove.se/

åh vad duktig du är! :D


emelie andersson

http://emeliiiiieandersson.blogg.se

sv: ja det var kul dock tyckte jag inte att det var något speciellt bra låt :) men det var bra att Måns och pojkbandet gick vidare :D vilken tyckte du?


WOW! Grymt jobbat. Vilken bra förebild du är :)
Men du, en liten petitess, men tror du skrivit fel i inlägget. Det står att bilden till vänster är den hälsosamma och bilden till höger är hur du var för 2 år sedan. Tror det ska vara tvärtom :) En liten petitess som sagt.
Kram


duktiga du!

svar: tack! mina föräldrar ska med eftersom det är min pojkväns första utomlandsresa men min pojkvän och jag flyger hem själva för mina föräldrar vill stanna kvar längre :)


Marike Ahlgren

http://marikeahlgren.blogg.se

Grymt jobbat verkligen!
Kan tillägga också att det som hjälper för mig när motivationen brister är att tänka på mina mål, vart jag vill komma. Många gör felet att tänka på "jag MÅSTE" säger man att man måste så förknippar man automatiskt träningen med något jobbigt, klart man inte kommer bli motiverad då.


Jossie

http://nouw.com/jossie

Vill bara säga att jag tycker att du är en grymt stark tjej!! Precis så är det för mig, jag har förändrats så himla mycket på 3 år och vägrar gå tillbaka till den jag var


Kajsa-Stina

http://www.anorexinojag.blogg.se

Wow! Du är verkligen helt jävla grym tjejen och jag är så stolt över dig som person och ditt driv till att leva ett mer hälsosamt liv. Kan tänka mig att det inte varit lätt alla gånger att orka kämpa då det känns som allt går emot en men bara man har viljan och lusten att förändra sitt levnadssätt så har man kommit väldigt långt. Du är verkligen helt fantastisk och en fin förebild till många ungdomar som inte tror på sig själva och som är missnöjda med sig själva. Du är ett levande bevis på att det går att ändra sina vanor till det bättre! Stor kram <3<3


Moa Hultberg

Wow, jag tycker du är skitgrym Malin! Vi känner knappt varandra men jag har sett dig träna på gymmet och det märks att du går in för det.
You go girl!


maja söderberg

http://majasoderbergs.devote.se

riktigt inspirerande att läsa!! hejaheja!


NICOLE

http://nwistrand.forme.se

Vilket bra inlägg :) Alla har sina resor :) Duktig du är och ge aldrig upp!


Åh så duktig du är! Så inspirerande :)


Klara Andersson

http://klarrelito.blogg.se/

vilken resa vad duktig du är, du ska var såå stolt !


hanna

http://fitnessinspiration.se

jag kan göra ett inlägg om vad för nå jag gör för dom om du vill? :)
nocco är as gott , bättre än celsius tycker ja D:


natalia

http://nouw.com/nataliatrojan

Så grymt bra jobbat tjejen! Fortsätt med de du gör!


S A N N A ♥

http://zinja.se

Åh vad bra!


Lydia Elstig

http://lydiaelstigs.blogg.se/

Vad duktig du är!


Louise

http://louiseamanda.se

Så duktig du är! Grym!


Nu finns vinnarna av veckans blogg uppe :)
Skriv gärna om du skulle vara intresserad av en ny omgång eller inte :)


Angelica

http://nouw.com/cocos

Vilket grymt inspirerande inlägg! Att du vågar skriva det. Det viktigaste steget är att börja och det gjorde du och se hur långt du kommit! Du är ju hur grym som helst :D


JOSEFINSDREAM.SE

http://josefinsdream.se

fantastisk du är!!
<3


LindaLinda

http://www.nouw.com/LindaLinnros

roligt att läsa!:D


S A R A

http://sarafl.forme.se

du är riktigt grym! kämpa på


Paulina

http://nouw.com/PaulinaAspljung

Oj! Vad du är duktig :D det är stor skillnad på dig. bra jobbat! sv: Kan absolut göra en recension när jag använt den :) det finns ingen grand parfymeri där du bor då?


Henrietta Nylund

http://ettass.blogg.se/

Så sjukt bra kämpat!


MALIN

http://malinkirstine.se/

Så himla duktig du är! Du är en stor inspirations- och motivationskälla!


Amanda

http://amandacarlberg.com

det är starkt att lyckas gå ner så mycket! Jag va också överviktig förut...för snart fyra år sedan, men gick också ner

sv: :D Ja
Hoppas du tycker om andra avsnittet också :)


ida

http://iidass.forme.se

Vad roligt att du är med i tävlingen! :) Lycka till!


Cornelia

http://corneliae.blogg.se/

Wow! Inspirerande läsning. Heja dig!


Viktoria - Gravidblogg

http://viktoriacarolin.blogg.se

Nu är vinnarna i Veckans Blogg uppe :) In och kolla om du vann och passa även på att anmäla dig till nästa veckas omgång direkt. Lycka till fina du :)

kramar


Agnes

http://agnescecilias.se/

Åh, vilket peppande inlägg! Blev riktigt motiverad till morgondagens pass nu! :D


Viktoria - Gravidblogg

http://viktoriacarolin.blogg.se

Ja visst är den söt, fastnade för den direkt :) Vår lilla bebis kommer bli jätte söt i den :)


Inspirerande inlägg, håller helt med om att det faktiskt är värt att hoppa över chipspåsen och ta ett nyttigare alternativ istället och kunna må bra efteråt! Keep going girl!


Elin

http://ptelin.disciplin.se

Åh, vad roligt att läsa! :)


Evelina Franzén

http://aktivaevelina.blogg.se/

Härligt o läsa att du fann glädjen i träning och håller fast trots att det inte är lika motiverande varje dag :) kämpa på, det är alltid värt det!


linah

http://nouw.com/linahs

du e grymt duktig! wow <3


KassandraPalma

http://kasssandra.blogg.se

du är helt jävla underbar, ursäkta svordomen men du är helt underbar!


Elin Palm

http://elinpalm.devote.se

Åh vad duktig du är, jättebra motiverande text!


Frida

http://fridaslife.blogg.se

Riktigt bra inlägg!! Fan vad grym du är!


Caroline

http://carolinelundin.se

Åh vad duktig du är!!


Irini Vanessa Argiri

http://irinis.blogg.se/

Bra jobbat verkligen!! Helt normalt att man kommer man in i gamla vanor o tankebanor men vill du verkligen nå ditt mål så kommer du klara det


jennifer

http://jennifermolin.devote.se

vad imponerad jag ble av att läsa ditt inlägg, fortsätt så :D DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?